Καστροσυκιά / Κανάλι / Μονολίθι

Πηγή visitpreveza.gr

Καστροσυκιά

Μετά το γραφικό ψαροχώρι της Λυγιάς συναντάται η Καστροσυκιά  σε 20 Χλμ. από τη πόλη της Πρέβεζας , χαρακτηριστικό το μικρό λιμανάκι της με παραλία προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες , ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Επισκέψιμο είναι  το γυναικείο μοναστήρι της Aγίας Πελαγίας του 15ου αιώνα μ.Χ.

Πηγή visitpreveza.gr

Κανάλι

30 Χλμ. από τον Μεσοπόταμο, στη διαδρομή για Πρέβεζα, στους πρόποδες του ηρωικού Ζάλογγου βρίσκεται το Κανάλι Το παράκτιο χωριό του Καναλιού δεν έχει χάσει τη μοναδικότητα του ψαροχωριού που κατείχε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η τεσσάρων χιλιομέτρων παραλία του , στα καταγάλανα νερά του Ιόνιου, είναι προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.Το Κανάλι έχει μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας με  ξενοδοχεία ,ενοικιαζόμενα δωμάτια, φαρμακείο  και χώρους διασκέδασης .

Μονολίθι

Η τοποθεσία Μονολίθι απέχει 30 χλμ. από το Μεσοπόταμο. Η παραλία της με μήκος 25 χλμ., ανάμεσα στο ψαροχώρι  Μύτικας και τη παραλία της Καστροσυκιάς, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το όνομα προέρχεται από το «Λίθος» και αναφέρεται  σε μια συστάδα δέντρων,εκτός από την απεραντοσύνη της θάλασσας, που μπορείς να θαυμάσεις εκεί ως τουρίστας, υπάρχει κι ένα δάσος μήκους 8 χλμ.